Kurser
Særlige behandlinger
Behandling af bl.a.
Anbefalinger
Astma og allergi
Jeg arbejder med at lindre og forebygge allergiske symptomer gennem påvirkning af de energibaner og årsagssammenhænge, som den traditionelle kinesiske medicin beskriver.
Jeg kombiner ofte Akupunktur med zoneterapi og Kranio-Sakral terapi. På denne måde løsner jeg flere blokeringer i kroppen, og de enkelte teknikkers effekt forstærker og underbygger hinanden.
Det vigtigste er at identificere de allergener, der fremkalder symptomerne og undgå dem. Det lyder banalt, men ofte kræver det, at vi lægger vores vaner eller måske vores arbejdsrutiner om, hvilket ofte kan være meget svært. Her kan akupunkturen også støtte den bevidstgørelselsproces, som er en forudsætning for at skabe varig forandring i hverdagen eller for at turde tage den udfordring det kan være at forlange at andre respekterer ens allergi.
Luft
Luft er i det kinesiske system en form for energi, som er en vigtig bestanddel af et sundt legeme.
Luften skal være ren og frisk. Cigaretrøg, damp, luftfugtighed, luftforurening, og ozon er oplagt skadeligt. Dette gælder selvfølgelig også de skadelige hormonforstyrrende stoffer, som man også får via luften.
Astma og allergi
Ved astma er problemet ofte husstøvmider, dyrehår, skimmelsvamp eller industri- eller husholdningskemikalier.
Ved høfeber er symptomerne fremkaldt af pollen eller svampesporer. Forekomsten af pollen er sæsonbetonet, og reaktioner kan forebygges med akupunkturbehandling før pollensæsonen.
Kost
Kosten er det også en god ide at kigge på, især hos astmatikeren; men ogå ved pollenallergi, for selv om der ikke er en direkte forbindelse, kan kosten forværre en pollenallegi.
For eksempel ses ofte ovefølsomhed for hasselnødder i sammenhæng med birkepollenallergi.
Spis roligt og langsomt i en god stemning. At spise for meget eller for hurtigt skaber stagnation.
Varieret kost er selvfølgelig også vigtigt, i Kina er det ris folk er allegiske overfor; i Danmark er det hvede. Hvedemel, mejeriprodukter og sukker bør generelt undgås ved allergi.
Spis helst efter årstiden - gerne varmende gryderetter og supper om vinteren.
Råvarerne skal være så friske og så lidt bearbejdede som muligt.
Tilsætningsstoffer
Undgå selvfølgelig farvestoffer, de er overflødige og ifølge "The Lancet" er farvestofferne E102, E104, E110, E122, E124 og E129 under mistanke for at gøre almindelige børn hyperaktive.
Disse farvestoffer findes typisk i almindeligt slik fra alle supermarkederne. Der findes også slik uden disse stoffer, som man bør vælge, hvis slik absolut er nødvendigt.
Konserveringsmidler er også ofte problematiske. Svovlbaserede konserveringsmidler som findes f.eks. i de fleste vine og kan forårsage åndedrætsproblemer hos astmatikere.
Nyfødte og småbørn
Babyer skal helst kun have modermælk de første 6 måneder før de præsenteres for anden mad af nogen art. Amning så længe som muligt vil mindske risikoen for senere at udvikle allergi.